2010

Hur länge överlever ett Happy Meal?

[22 MARS] Jag blev äcklad när jag läste Joann Brusos Happy Meal Blog, där hon låter ett Happy Meal stå framme i ett år. Twittrade om detta, och fick höra att det är så stor skillnad på svenska och amerikanska Happy Meal att det aldrig skulle bli samma resultat här.

Tänkte mer och mer på det där och bestämde mig för att testa själv, och inköpte ett Happy Meal på McDonald’s Jägersro i Malmö den 22 mars 2010 och ställde det på ett bord på jobbet.

Hur länge överlever en hamburgare?

[24 JANUARI] Flera i media och bloggar har framfört teorin att hamburgarna i ett Happy Mal helt enkelt är för små för att kunna ruttna. De hinner alltså att torka innan förstörelseprocesserna hinner starta.

Eftersom jag drivs av nyfikenhet ville jag såklart testa bärigheten i denna teori, och inköpte därför en hamburgare, modell större, på McDonald’s Värnamo den 24 januari 2011. Jag försökte köpa en Quarter Pounder, utan ost, ketchup och annat. Men det gick inte. Ville man ha en hamburgare med bara själva hamburgaren och brödet fick man vacker köpa en naturell McFeast.

Så. Numera står det en naturell McFeast på jobbet jämte mitt Happy Meal, så att jag (och du) kan se om teorin stämmer. Torkar små hamburgare medan stora ruttnar? Eller, helt enkelt: Hur länge överlever en hamburgare?

2011

2012

Hur länge överlever en hemgjord hamburgare?

[22 MARS] När jag märkte att både mitt Happy Meal och min naturella McFeast överlevde utan problem var det dags att ytterligare testa teorierna om storlek och hygien.

Jag stekte därför upp en hemgjord 250 grams hamburgare och lade den i ett bröd. Jag var normalt men inte överdrivet noggrann med hygien och både rullade och klappade färsen med mina bara händer. Jag hade helt inga handskar på mig när jag lade den i brödet-

Så: torkar små hamburgare medan stora ruttnar? Eller, helt enkelt: Hur länge överlever en hemgjord hamburgare?

Hur länge överlever en Whopper?

[26 FEBRUARI] Mina hamburgerexperiment har vid det här laget gått i stå. Ingenting händer. Hamburgarna ser i princip nästan likadana ut som den dag de gjordes och snart fyller min äldsta hamburgare tio år.

Men så bestämmer sig Burger King sig för att göra en global kampanj där de gör ett stort nummer av att de inte har några ”artificiella konserveringsmedel” och att deras burgare därför möglar.

Jag tror att de har fel. Jag tror att deras Whopper på bilden möglar därför att de har sallad, lök, tomat och annat på den. Därför startar jag nu tre nya experiment. En Whopper med alla tillbehör, en naturell Whopper med  bara bröd och kött samt en McFeast från McDonald’s med alla tillbehör.

Stämmer min teori kommer både den naturella Whopper inte att mögla eller ruttna medan de båda andra ganska snabbt kommer att börja både mögla och ruttna. Stämmer det kommer Burger Kings kampanj snabbt att falla platt till marken. Häng med och se!

2020

Hamburgaren i logon kommer från Vecteezy.