Jag läste Joann Brusos Happy Meal Blog, där hon låter ett Happy Meal stå framme i ett år, och blev ganska äcklad. Pratade med folk om det, och twittrade som man gör om saker man berörs av. Från lite olika håll, både när och fjärran, höra att Joanns Happy Meal var amerikanskt och att det är så annorlunda mot ett svenskt.

Enligt flera skulle inte ett svensk Happy Meal överleva många dagar, och en kommentar som många kom med var att muggen i alla fall skulle börja läcka. Jag kunde inte riktigt släppa tanken på vad det är vi stoppar i våra ungar (och för all del; oss själva), så jag bestämde mig för att testa själv: Hur länge överlever ett Happy Meal?

Så; idag startar experimentet. Ett styck autentiskt Happy Meal inköpt på McDonald’s Jägersro i Malmö. Komplett med Coca-Cola, pommes frites och morötter. Japp. Numera får man morötter till sitt Happy Meal på köpet. Eller äpplebitar om man hellre vill det.

Hamburgaren är naturell, dvs ingen ketchup, senap eller gurka på den.

Happy Meal!