Jag har sedan drygt tio månader haft ett experiment igång, där jag testar hur länge ett Happy Meal överlever. Än så länge ser det ut att kunna överleva hur länge som helst, eftersom det fortfarande ser ungefär likadant som den dag när jag köpte det på McDonald’s Jägersro i Malmö.

Många har haft teorier om varför mitt Happy Meal inte ruttnar, eller förgås på annat sätt. Kanske beror det helt enkelt på att McDonald’s har järnkoll på sina råvaror, sina produkter och sin produktion? De mer konspiratoriskt lagda spekulerar i okända tillsatser. Men en teori som vunnit alltmer gehör i media och bloggar är att hamburgarna i ett Happy meal helt enkelt är för små för att kunna ruttna. De hinner alltså att torka innan förstörelseprocesserna hinner starta.

Jag drivs fortfarande av samma nyfikenhet som när jag startade mitt första experiment, och vill gärna se med egna ögon om det andra påstår stämmer. Därför har jag idag inhandlat en hamburgare, modell större, på McDonald’s. I Värnamo eftersom jag ändå var där. Jag försökte köpa en Quarter Pounder, utan ost, ketchup och annat. Men det gick inte. Ville man ha en hamburgare med bara själva hamburgaren och brödet fick man vacker köpa en naturell McFeast.

Så. Numera står det en naturell McFeast på jobbet jämte mitt Happy Meal, så att jag (och du) kan se om teorin stämmer. Torkar små hamburgare medan stora ruttnar? Eller, helt enkelt: Hur länge överlever en hamburgare?

Följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt experiment!