Egentligen fyllde mitt Happy Meal två månader igår, men eftersom jag ändå skulle till jobbet idag fick uppdateringen vänta. Idag publiceras också första artikeln om mitt Happy Meal, i Sydsvenskans Söndagsbilaga. Tyvärr inte läsbar på nätet, vad jag vet. Synd, för Kristin Nord har skrivit en bra artikel. Kristin Nord har skrivit artikeln, och den finns att läsa på sydsvenskan.se under den fyndiga rubriken ”Mealet som inte multnar”.

Mitt Happy Meal har i alla fall klarat sina första två månader sedan jag köpte det på McDonald’s Jägerso i Malmö den 22 mars. Utan gurka, ketchup och senap, precis som Joann Bruso gjorde i sin Happy Meal Blog. Hennes experiment väckte tanken hos mig, men vad som verkligen fick mig att sätta mitt experiment i verket var diskussioner med vänner som menade att ett svenskt Happy Meal är så olikt ett amerikanskt att det aldrig skulle kunna överleva lika länge.

Jag visste inte då, och vet inte nu, hur länge ett svenskt Happy Meal verkligen kan överleva. Och jag vet inte vilka faktorer som avgör hur länge det kommer att överleva. Men jag vet i alla fall att jag vill se med egna ögon hur experimentet utvecklas, och kanske, kanske få ett svar på frågan ”Hur länge överlever ett Happy Meal”.

Just nu är läget det att mitt Happy Meal ser idag ungefär likadant ut som det gjorde den dag jag köpte det, med två undantag. Drickan (en Coca-Cola) började läcka redan dag 3 för att vara i stort sett tom dag 18. Morötterna klarade sig länge, och såg hur fräscha ut som helst i nästan tre veckor. Dag 19 hade de börjat visa tydliga förändringar och dag 46 hade i stort sett all luft försvunnit i påsen (vilket är ganska mycket, det vet alla som någon gång köpt ett Happy Meal).

Pommesen är stenhård, själva hamburgaren har krympt märkbart och brödet har tydliga sprickor i locket. Varken pommes eller hamburgare har speciellt mycket lukt kvar. Frånvaron av lukt och vakuumet i morotspåsen är faktiskt det som har gjort mig mest förvånad så här långt. Tillsammans med upptäckten att McDonald’s pommes slutar att vara sunkig om man bara väntar tillräckligt länge 🙂

Följ mig på Twitter om du vill bli uppdaterad om mitt Happy Meal!