Jag orkade inte ta mig ut till jobbet igår, när det var exakt fem månader sedan jag köpte mitt Happy Meal på McDonald’s Jägersro i Malmö den 22 mars, så det blir en postning en dag för sent i stället. Å andra sidan är det ju idag exakt 22 veckor sedan jag startade mitt experiment, inspirerad av Joann Bruso. Och, som du kan se i rubriken, dag 155 som experimentet pågår här, med mitt Happy Meal på ett bord i rumstemperatur i ett oanvänt rum på jobbet.

Rent fysiskt ser alla delarna i mitt Happy Meal ut ungefär som de gjort de senaste tre månaderna. Rejält torrt är det, i stort sett all lukt har försvunnit och Coca-Colan lämnade redan på natten mellan dag 2 och dag 3 sin mugg, och dag 18 hade den i stort sett avdunstat. Hamburgaren är skrumpen och har ungefär halva sin ursprungliga storlek. Brödet är torrt och locket har tydliga sprickor. Pommesen är stenhård, men har varit fullt ätbar de gånger jag testat.

Vad jag själv är nyfiken på är till exemple vad vattenhalten i hamburgaren är, vilken mängd kryddor man tillsatt hamburgaren och vad morotspåsen innehåller från början: vanlig luft eller någon annan form av gas.

Följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt Happy Meal!

PS. Tycker du att bilden ser lite annorlunda de här gången har du helt rätt. I stort sett alla andra bilder är tagna med min iPhone 3GS men den här är tagen med min nya iPhone 4. Bättre skärpa och detaljer, men också ett rödstick jag inte är så nöjd med.