Patrik Holm-Thisner, inköps- och kvalitetsansvarig på McDonald’s, skrev två långa och i alla fall delvis innehållsrika svar när mitt Happy Meal fyllde nio veckor i måndags. Kul! Han hade förklaringar till både avsaknaden av lukt, och varför varken hamburgare, bröd eller pommes frites förändras speciellt mycket.

Patrik var också rätt nöjd med att morötterna hade klarat sig utan större förändringar i 19 dagar, men kunde inte riktigt uttala sig om varför det i stort sett är vakuum i morotspåsen nu eftersom han inte visste hur morötterna såg ut. Och därför är ju dagens bildval givet – bara morötter! Jag kan berätta att de inte har någon luft att tala om kvar i påsen, däremot tycker jag fortfarande att de flesta morötterna har fin färg.

Efter Patriks kommentarer har jag haft lite diskussioner med folk både on- och offline, och en fråga som dykt upp i samband med morötterna är ganska intressant: vad är det i påsen från början? Är det vanlig luft, eller är det en gasblandning?

Förresten: Patrik skrev i sin första kommentar att det finns fullständiga och detaljerade innehållsförteckningar för all McDonald’s mat tillgängliga på deras restauranger och hemsida. Jag har faktiskt försökt att vara en duktig kund och hitta dem på hemsidan, men lyckades inte. Någon som lyckas bättre och kan bidra med en direktlänk till innehållsförteckningen för ett Happy Meal? Jag är ju fortfarande nyfiken på vattenhalten i själva hamburgaren.