Hoppla! Nu rör det på sig. Mitt Happy Meal är nu över 200 dagar gammalt, och nästa vecka blir det 30 veckor sedan jag den 22 marsköpte det på McDonald’s Jägersro i Malmö. Den här veckan väljer jag att illustrera med en närbild på morötterna, som vid det här laget är riktigt mjuka och simmar i sin egen vätska. Det gör jag för att jag äntligen fått svar på mina mest brännande frågor från McDonald’s Sverige på Twitter.

De svarar till exempel att det är vanlig luft i morotspåsen man kan få till sitt Happy Meal. Att det alltså inte är någon form av gas, som jag misstänkte eftersom morötterna var i stort sett opåverkade i nästan tre veckor. Inte förrän dag 19 började de få mörka fläckar och något vitt, kanske mögelliknande, på sig. Oväntat svar, men välkommet.

Jag får också besked på min fråga om vattenhalten i hamburgaren. Som den trogne läsaren vet har ju själva hamburgaren krympt rejält, och jag har rent visuellt uppskattat storleken till ungefär hälften av den ursprungliga. Det visar sig att den antagligen är änu mindre, eftersom McDonald’s har en vattenhalt på hela 60% i sina hamburgare. Också ett lite oväntat svar, tycker jag.

Sista frågan jag fått svar på är min fråga om hur mycket kryddor det är på hamburgaren, eftersom jag på Testfakta läst att McDonald’s (som många andra hamburgerkedjor) har hög salthalt i sina hamburgare. Enligt Testfakta är den uppmätta salthalten i McDonald’s hamburgare 1,5% men enligt McDonald’s själva är den mycket, mycket lägre: bara 0,3%. Såpass stor skillnad på dessa siffror att jag tycker att de förtjänar att kollas upp ytterligare. Återkommer!

Följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt Happy Meal!