Så. Idag har det gått precis en vecka sedan jag köpte en Whopper (den du ser på bilden här, alltså), en naturell Whopper (endast bröd och kött) och en McFeast för att se om Burger King talar sanning eller bluffar i sin senaste reklamkampanj där man visar en Whopper (?) som i princip är täckt av mögel efter 34 dagar.

Eftersom jag råkar ha ett Happy Meal som snart är tio år, en naturell McFeast som är över nio år och en hemgjord 250-grammare som snart är åtta år hajade jag till lite extra när jag såg Burger Kings reklam. Mina gamla hamburgare ser i princip ut som nya. Självklart torra som fnöske men utan spår av mögel eller förruttnelse. Min spontana reaktion var alltså att Burger King bluffar. Inte ens med den groteska mängd grönsaker de lagt på sin Whopper (?) tror jag att det skulle uppstå mögel i normalt inomhusklimat.

Efter en vecka kan jag inte se något som helst tecken på mögel på någon av de tre hamburgare jag köpt nu. Och ingen skillnad mellan McDonald‘s och Burger Kings hamburgare. Inte ens någon skillnad mellan Burger Kings standard-Whopper och en naturell Whopper. Än så länge lutar det alltså att Burger King bluffar i sin reklam.

Häng med så får du se!