Det har nu gått sex veckor sedan jag köpte mitt Happy Meal på numera nedlagda McDonald’s Jägerso i Malmö. Jag kan fortfarande inte se några större yttre förändringar, lite tvärtemot vad de flesta trodde innan jag påbörjade mitt experiment. Det finns en spricka i locket på brödet som blir lite större, själva hamburgaren har krympt och morötterna har börjat byta färg och (antagligen, jag vill inte påverka experimentet genom att ta på dem) mjukna. Men i det stora hela ser mitt Happy Meal ungefär ut som det gjorde dagen jag köpte det.

Jag inser ju att det blir rätt trist att varje vecka läsa ungefär detsamma; att inget hänt, och att det inte precis är bästa sättet att locka läsare att komma tillbaka eller nya läsare att komma över huvud taget. Så. För att göra det hela lite mer spektakulärt har jag och kollega B idag – trumvirvel – provsmakat pommesen igen!

Men. Tyvärr. Det var inte så spektakulärt det heller. Jag provsmakade själv pommesen när det gått en vecka, och tyckte då att det fanns både en visst doft och en viss smak av härsken olja. Största överrskningen då var att pommesen inte alls var mjuk, utan tvärtom knallhård, så att den gick att bryta. Knallhård är den fortfarande, men jag tycker däremot att både smaken och lukten inte längre är speciellt härsken. I stället känns det lite som med hamburgaren. Att ganska förvånad kan jag konstatera att det faktiskt nästa inte luktar någonting över huvud taget.

Blir mer och mer förundrad över detta. Och funderar faktiskt, som jag skrivit tidigare, på om experimentet bara bevisar att McDonald’s har järnkoll på vad de gör. Att deras mat är så hygieniskt hanterad att det här bara är väntat. Jag vet inte, men på något konstigt och långsamt sätt ska det ändå bli spännande att se vad som händer framöver.