Det är prick två veckor sedan jag köpte min McFeast, en Whopper och en naturell Whopper eftersom jag blev lite (eller ganska mycket) provocerad av Burger Kings senaste globala reklamkampanj där man visar en Whopper (?) som på 33/34 dagar blir i stort sett övervikt av mögel.

Dels tror jag att den underförstådda (?) poängen med att deras burgare inte möglar därför att de i motsats till andra som säljer burgare inte har ”artificiella konserveringsmedel” i sina antagligen är osann. Jag tror inte att särskilt många (om än någon) har några ”artificiella konserveringsmedel” i sina burgare.

Dels tror jag att ingen hamburgare möglar eller ruttnar om man inte förvarar dem i (väldigt) fuktig miljö. Normala burgare förvarade i normal inomhusmiljö möglar helt enkelt inte. Det tycker jag mig både sett och empiriskt bevisat med mina tre gamla hamburger-experiment. Mitt Happy Meal är ju snart tio år gammalt och min hemgjorda 250-grammare är över åtta år gammal. Och inte skuggan av mögel på någon av mina burgare.