Under den gångna helgen har jag fått ny inspiration. Det började med en tweet från @claes, där han tipsade om ett experiment liknande mitt. Sally Davies, fotograf i New York, köpte sitt Happy Meal 10 april och fotograferar det varje dag. Sallys experiment väckte nyfikenheten hos mig och gav mig idéer till nya googlingar, och minsann hittade jag inte en handfull Happy Meal-experiment till. De flesta ganska nya, men den äldsta är inköpt 1996 – och lever än!

  • Karen Hanrahan har alltså den äldsta nu levande hamburgare jag hittat, inköpt 1996. Hon har också en nyare, från 2008.
  • Carrie McLaren gjorde ett kort, men intressant, experiment 2005 med en McDonald’s hamburgare och en burgare från en lokal diner. Efter en vecka är det rejäl skillnad!
  • Sally Davies, har jag redan nämnt, startade alltså sitt experiment 10 april 2010.
  • Ett kinesiskt experiment 2010 visar att luftfuktigheten i lokalen har stor betydelse, efter 20 dagar är hamburgaren från McDonald’s helt rutten och övertäckt av mögel
  • Christian Henning från Oklahoma City köpte sitt Happy Meal i början av maj 2010 och det visar fortfarande inga tecken på förstörelse
  • Från Super Size Me finns det ett intressant klipp där man ser hur flera olikaprodukter från McDonald’s ser ut efter tio veckor. Bara pommesen har överlevt, allt annat ser vidrigt ut.

Mycket intressant att titta på. Läs gärna kommentarerna på respektive blogg. Det finns mycket att ta till sig. Och följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt Happy Meal!