Jag var inte på kontoret varken i mpndags eller igår, så därför blev det ingen bild och uppdatering på mitt Happy Meal exakt på dagen när det fyllde elva månader. Idag är det alltså lite drygt elva månader sedan jag köpte mitt Happy Meal den 22 mars på McDonald’s Jägersro i Malmö. Bara en månad till den magiska ettårsgräns som min inspirationskälla Joann Bruso uppnådde med sitt Happy Meal. Jag vet inte hur länge jag kommer att hålla på med mitt experiment, kanske fortsätter jag förbi ettårsdagen för att verkligen få svar på frågan ”Hur länge överlever ett Happy Meal?”.

Forfarande ser mitt Happy Meal i stort sett fräscht ut. Jag tror inte att du skulle gissa på att det var elva månader gammalt om du såg det. Snarare tror jag att du skulle gissa på några timmar. Största förändringen som har skett, som man kanske inte lägger märke till direkt, är den i stort sett totala avsaknaden av lukt. Det luktar verkligen nästan ingenting. Det luktar varken hamburgare, frityrolja eller äckligt. Bara ingenting.

Vid en närmare undersökning märker man att allt (utom morötterna) är torrt. Riktigt torrt. Själva hamburgaren är skrumpen och har ungefär halva sin ursprungliga storlek. Brödet är torrt och locket har tydliga sprickor. Pommesen är stenhård, men har varit fullt ätbar de gånger jag testat. Coca-Colan lämnade redan på natten mellan dag 2 och dag 3 sin mugg, och dag 18 hade den i stort sett avdunstat. Morötterna har fått lite fläckar och på något sätt tömt den plastpåse de kom i på luft. Titta på bilderna från dag 19 eller dag 46 för att se mer detaljer av morötterna.

Följ mig på Twitter om du vill hålla dig uppdaterad om mitt Happy Meal!

PS. Jag vill också passa på att tipsa om mitt nya experiment, där jag testar hur länge en större hamburgare överlever på www.hurlangeoverleverenhamburgare.se. Den har faktiskt överlevt drygt fyra veckor. Det experimentet startade jag efter att ha läst testen på Serious Eats där de drar slutsatsen att små hamburgare helt enkelt inte kan ruttna. Bara torka. Därför vill jag testa vad som händer i verkligheten med en större hamburgare.