Anledningen till att jag drog igång mina hamburgerexperiment igen är Burger Kings reklamkampanj där de hävdar att deras hamburgare möglar på grund av att de inte använder ”artificiella tillsatser”. Förutom att det är dålig reklam om du frågar mig så vill jag påstå att de ljuger. Jag tror att hamburgaren i deras film möglar på grund av det ligger sallad, tomat osv i den. Om det finns tillsatser eller inte i den påverkar inte smack. Titta gärna på min hemgjorda 250-grammare som nu är åtta år gammal – den har inte möglat. Och den innehåller endast 100% nötfärs.

Mängden grönsaker de stoppat i den Whopper (?) de filmat är ju också helt extrem. Har någon någonsin fått en Whopper som ser ut så?! Jämför gärna bilderna här till höger: filmens hamburgare överst och den Whopper som jag köpte på Burger King i onsdags. Inte många likheter där…

Förutom detta kan jag inte säga att min Whopper visar några tecken på att mögla än så länge. Salladen skrumpnar men annars ser jag ingen större skillnad sedan i onsdags.

Mina burgare står på jobbet så nu blir det inga uppdateringar förrän på måndag. Du får försöka att hålla ut och kanske trösta dig med att surfa runt och titta på bilder från de snart tio år jag har experimenterat med hamburgare.

PS. Om du tycker att dagens bild är lite ljusare än bilderna från de föregående dagarna har du helt rätt. Jag har ändrat exponeringen lite.