Måndag igen och nu tre dagar sedan förra uppdateringen. Jag uppdaterar inte på helgerna eftersom hamburgarna står på ett bord i ett ledigt rum på jobbet. Precis som förra måndagen var det med viss spänning jag gick in där för att kolla läget efter tre dagar. Men tji fick jag. Alla tre hamburgarna (en Whopper som du ser här, en naturell Whopper samt en McFeast) har bara torkat ännu mer men ingen, i-n-g-e-n, av dem visar några som helst tecken på mögel.

Det känns som att det redan står ganska klart att Burger King bluffar ganska rejält i sin senaste reklamkampanj där man filmat en Whopper under 34 dagar med den i stort sett täcks av mögel och sedan påstår att det blir så eftersom Burger King inte använder ”artificiella konserveringsmedel”. Underförstått att hamburgare från andra kedjor som inte möglat trots att de sparats i tio-tjugo år klarat sig på grund av tillsatser (som mitt eget Happy Meal till exempel).

Det tror jag inte alls är sant. Jag tror att ingen hamburgare möglar eller ruttnar så länge omgivningen inte är alltför fuktigt, dvs hamburgare som får stå på ett bord i vårt torra inomhusklimat (speciellt på vintern) torkar ihop långt innan de hinner mögla. Oavsett om de kommer från den ena eller andra kedjan eller till och med är hemgjorda.

Jag har tittat ganska noga på Burger Kings reklamfilm och ju fler gånger jag ser den desto konstigare ser det ut. Tyvärr är den inte tidstämplad så att man kan se vilken dag saker händer med hamburgaren. Men min gissning är att man haft en väldigt fuktig miljö där man filmat hamburgaren. Kanske till och med i syfte att verkligen får den att mögla? Vad vet jag.