Japp. Idag är det prick en månad sedan jag köpte en McFeast, en Whopper och en naturell Whopper eftersom jag vill testa om Burger King talar sanning eller bluffar i sin reklamkampanj där man visar en Whopper (eller vad det när för hamburgare, jag har aldrig sett en Whopper som ser ut så) som på 33/34 dagar blir i stort sett övertäckt av mögel.

Burger King gör ett stort nummer av deras burgare har möglat eftersom den inte innehåller några ”artificiella konserveringsmedel”. Dvs underförstått att andra kedjors hamburgare inte möglar och att de inte möglar eftersom de då kan misstänkas att innehålla ”artificiella konserveringsmedel”.

Som du kan se på bilden har min McFeast från McDonald’s inte möglat, vilket enligt Burger Kings lömska reklam då skulle tyda på, eller kanske till och med bevisa, att det finns skumma ingredienser i burgaren. Det tror inte jag. Eller rättare sagt: jag är väldigt säker på att det inte är så. Hamburgare möglar bara om de förvaras i väldigt fuktig miljö och att det finns mögelsporer på den eller i dess omedelbara närhet. Så det skulle vara väldigt intressant om Burger King närmare redovisade hur de hanterade den Whopper (?) som blev så möglig. Mer om det en annan gång.

Tror du mig inte? Kolla då hur min naturella Whopper och min Whopper som jag också köpte för en månad sedan ser ut idag. Spoiler alert: de har heller inte möglat.