Japp. Idag är det prick en månad sedan jag köpte, en Whopper en naturell Whopper och en McFeast eftersom jag vill testa om Burger King talar sanning eller bluffar i sin reklamkampanj där man visar en Whopper (eller vad det när för hamburgare, jag har aldrig sett en Whopper som ser ut så) som på 33/34 dagar blir i stort sett övertäckt av mögel.

Burger King gör ett stort nummer av deras burgare har möglat eftersom den inte innehåller några ”artificiella konserveringsmedel”. Dvs underförstått att andra kedjors hamburgare inte möglar och att de inte möglar eftersom de då kan misstänkas att innehålla ”artificiella konserveringsmedel”.

Som du kan se på bilden är det i princip bara skitsnack. Min Whopper har ju inte möglat på en månad.

Kolla också hur min naturella Whopper och McFeast som jag också köpte för en månad sedan ser ut idag. Spoiler alert: de har heller inte möglat.

Hamburgare möglar helt enkelt bara om de förvaras i väldigt fuktig miljö och att det finns mögelsporer på den eller i dess omedelbara närhet. Så det skulle vara väldigt intressant om Burger King närmare redovisade hur de hanterade den Whopper (?) som blev så möglig. Mer om det en annan gång.

PS. Kan inte låta bli att tycka att den här Whoppern är den fulaste jag någonsin sett. På den här bilden ser den väl mest ut som den roliga sidekicken i en tecknad Disney-film. Eller vad tycker du?