Hoppade faktiskt över att uppdatera igår och har bestämt mig för att bara uppdatera måndag, onsdag och fredag i fortsättningen. Det händer absolut ingenting med hamburgarna. De torkar såklart, men inga tecken på mögel eller förruttnelse. Lukten av hamburgare är nu väldigt svag, nästan borta.

Jag blir lite förvånad och nästan besviken om inte någon av hamburgarna kommer att mögla. Jag hade trott att sallad, tomat, gurka, ketchup osv skulle tillföra så mycket fukt att förutsättningar för mögel skulle finnas.

Det gäller så klart inte just den här hamburgare som är en naturell Whopper, dvs bara kött och bröd – inga grönsaker eller ketchup osv. Den var, och är, jag säker på att den inte skulle mögla. Kolla mina gamla burgare så förstår du varför. Den yngsta av dem är över åtta år gammal och den äldsta fyller tio år om några veckor.

Mer och mer talar alltså för att Burger Kings senaste reklamkampanj med den mögliga hamburgaren inte är något annat än en riggad bluff. Om en hamburgare möglar eller inte har inget med ”artificiella konserveringsmedel” att göra.

Ju mer jag tittar på deras film ju mer obegripligt är det hur den har kunnat börja mögla så snabbt. Salladen har ju knappt börjat sloka innan första möglet uppträder. Mer om detta en annan dag.